Bart Patoor heeft een universitaire opleiding Nederlands-Engels gevolgd aan de Universiteit Antwerpen en een acteursopleiding op de toneelacademie van Borgerhout.

Hij is zijn professionele loopbaan begonnen als acteur, regisseur en dramadocent. Hij was actief in het theater zowel in België als in Frankrijk, waar hij gewoond heeft van 1985 tot 1995.

In 1997 werd hij leerkracht Nederlands, toneel en Esthetica op de Middelbare Rudolf Steinerschool van Lier en later op Hibernia, de Middelbare Rudolf Steinerschool in Antwerpen.

In 2006 is Bart Patoor in contact gekomen met het boeddhisme.  Sindsdien is hij een intense beoefenaar van Vipassana-meditatie. In 2010 trok hij naar Nepal om gedurende 2 maanden te mediteren in het Upandita International Meditation Centre van Sayadaw U Vivekananda.

Daarnaast is Bart Patoor reeds vele jaren actief geïnteresseerd in muziek, zang en stemgebruik. Hij organiseert  regelmatig open zangcirkels en leidt de zanggroep Al Kantaar bij Madam Fortuna, werkplaats voor kunsten, te Borgerhout. De voorbije jaren volgde hij de opleiding Soundhealing en Sjamanistisch stemgebruik bij Iris Pattyn, Brussel. In 2022 leidde hij het stadskoor van Mada Fortuna voor de opera De Bekeerlinge van Wim Henderickx.

Productie

Functie

Koorregie Madam Fortuna