An Pierlé

An Pierlé

An Pierlé is een Belgische songwriter en pianiste…

In 1996 trekt An Pierlé de aandacht in Humo’s Rock Rally met haar opvallende en verbazingwekkend  begeesterde en onder je vel kruipende cover van  Tubeway Army’s Are Friends Electric.

Sindsdien,heeft ze zich bewezen als zijnde een van die zeldzame soort blijvende artiesten, niet bang om zichzelf te vernieuwen, terwijl ze toch altijd aan haar eigen, zeer persoonlijke en herkenbare stijl trouw bleef.

Na het “critically acclaimed” en goud gecertifieerde solo debuutalbum Mud Stories, besloot ze om verder op avontuur te gaan met haar band “White Velvet”. An en haar partner in crime Koen Gisen (producer, gitarist, co-writer en geliefde) brachten de albums Helium Sunset, Live Jet Set with Orchestra, An Pierlé & White Velvet en Hinterland uit. Veel lof en een solide live reputatie bracht hen in Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Duitsland, en zelfs tot in Zuid- Afrika.

Samen maakte het paar ook muziek voor films en zelfs reclame en An werd aangesteld als “Officiële Stadscomponist van Gent”. Een titel die voor haar het perfecte excuus was om beiaardliedjes te schrijven, een project met kerkorgel te maken en een project te doen met de producers afdeling en het orkest van het Gentse Conservatorium.

In 2012 wilde An graag eens zien wat ze op haar eentje zou maken. Met enkel haar stem en de piano bracht ze niet 1 maar 2 solo albums uit, het  met lof en sterren overladen Strange Days, gevolgd door de EP Strange Ways in september.

Eens temeer nam ze twee gedurfde covers op: Talk Talk’s Such a Shame en Purcell’s The Cold Song zijn huiveringwekkend mooi, maar de échte hoogtepunten zijn haar eigen unieke songs.

2015-16 waren drukke jaren ,  An schreef de soundtrack voor Le Tout Nouveau Testament, een film van Jaco Van Dormael,  was internationaal op tournee met Slumberland het samen met pianist Fulco Ottervanger geschreven kindertheater- film- muziek stuk, met filmregisseur Nathalie Teirlinck voor Zonzo compagnie.

En Pierlé-Gisen brachten Arches/Cluster uit, een song cyclus voor kerkorgel, koor, electrische gitaar en basklarinet, waarmee ze ook veelvuldig speelden.

Intussen  brengen “An & Koen”, als het gelijknamige kleinkunst- duo af en toe een nederlandstalige single uit, en  ging An op tournee met Nederlandstalig solo materiaal voor Geletterde Mensen van Behoud de Begeerte

Nu, in 2018,  bereiden ze met het “An Pierlé Quartet”, een nieuwe band met Jazz-duo SCHNTZL (Hendrik Lasure en Casper Vandevelde) de soundtrack voor de voorstelling Sylvia van Fabrice Murgia die in september in première gaat in Theatre National in Brussel.

An componeert momenteel voor Minne, een project van MA festival te Brugge, rond mystica Hadewych, met Jazz- muzikanten Brice Soniano (contrabas), Joao Lobo (percussie/drums), Alma Auer (harp) en middeleeuws vrouwenkoor “Psallentes”

An Pierlé is een moeilijk  te categorizeren artiest, en hoewel haar stem en inventieve pianospel  en songwriting  Kate Bush, Mark Hollis, Bartok, Robert Wyatt, Dolly Parton, The Doors, Serge Gainsbourg en Roxy Music evoceren, imiteert ze nooit, en wordt haar werk steeds diverser en gekleurd door jazz en klassiek.

Vervelen doet ze alleszins nooit, maar verrassen des te meer.

Discography:

Meer info: https://www.facebook.com/anpierlemusic

 

Producties met An Pierlé

Productie Functie
A.L.I.C.E. - (TRANSLAB - 2021-2022)Muzikale leiding | Composities
A.L.I.C.E. - (TRANSLAB - 2019-2020)Muzikale leiding | Composities