Anne Niepold

Anne Niepold (1982) ontdekte op dertienjarige leeftijd de accordeon. Ze nam deel aan verschillende workshops bij Bruno le Tron, Didier Laloy, Norbert Pignol, Stéphane Milleret en Philippe Thuriot.

Doorheen de jaren ruilde Niepold de traditionele muziek in voor de improvisatiemuziek en jazz, die aan de basis lagen van haar studiekeuze. Ze studeerde compositie en jazz arrangement aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Kris Defoort. Gedurende haar studentencarrière maakte Niepold deel uit van verscheidene ensembles die in binnen- en buitenland werden geprogrammeerd zoals Olla Vogala, Chansons sans Paroles, La Roza Enflorese, enz. Na haar masteropleiding doorliep ze nog de lerarenopleiding.  Ze kreeg  de prijzen 'Toots Thielemans Jazz Award'  en 'Gus Viseur'.

Gebrand met het verlangen om eigen muziek te maken, startte Anne Niepold snel haar individuele projecten op: Deux accords diront (duet, 2006, Parijs), ’s Nachts zijn alle katten grijs (soloproject in opdracht voor Zonzo Compagnie), Hotel Terminus (jazz trio), Marcel Marcelsson et Aline Alinopoulos (Franse chanson), Knopf Quartet, … Naast haar individuele projecten is Niepold ook bekend bij prestigieuze theatergezelschappen zoals Muziektheater Transparant (Orlando) en Graindelavoix (Muntagna Nera)

Momenteel geeft ze les bij Muziekpublique en aan de muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem. Bovendien is ze regelmatig te gast op internationale stages.

Producties met Anne Niepold

Productie Functie
Koningin van de Nacht - (Seizoen 2013-2014)Accordeon
Koningin van de Nacht - (Seizoen 2012-2013)Accordeon
Orlando - (Seizoen 2011-2012)Accordeon