Andreas Spering

Andreas Spering

Andreas Spering (1966) is een van de toonaangevende specialisten in historische uitvoeringspraktijk. Hij werd sterk beïnvloed door zijn studies bij Gerd Zacher in Essen en zijn positie als klavecinist bij Musica Antiqua Köln en Reinhard Goebel. Sinds 1996 is hij artistiek directeur van de Brühler Schlosskonzerte en de Capella Augustina, die hij zelf oprichtte.
Als operadirigent wordt Andreas Spering uitgenodigd door vele bekende operahuizen zoals Gothenberg, Antwerpen, Sevilla en Hannover, onder meer in producties als Die Entführung aus dem Serail, Der Freischütz en Almira. Hij leidde Don Giovanni van Mozart op het Festival van Aix-en-Provence en werd meteen opnieuw uitgenodigd voor La finta giardiniera van Mozart. Als muziekdirecteur van het Händel Festival in Karlsruhe dirigeerde hij tal van opera's van Händel. Andreas Spering heeft samengewerkt met gerenommeerde orkesten, waaronder the Royal Scottish National Orchestra, het Musikkollegium Winterthur, het Ensemble Orchestral de Paris, het Nieuw Japans Filharmonisch Orkest, de Staatskapelle Weimar en diverse radio-orkesten. Dit seizoen zal hij Le nozze di Figaro dirigeren in de Koninklijke Opera van Kopenhagen. Daarnaast zal hij terugkeren naar het radio-orkest van Keulen, de Dresdner Philharmonie, het Beethovenorchester Bonn en zijn debuut maken bij het Kopenhagen Filharmonisch Orkest.
Enkele opnames van Andreas zijn Siroe en Imeneo (Händel), Erwin en Elmire (Reichardt), Mozart Aria's en zelden uitgevoerde werken van Haydn, waarvan vele internationale onderscheidingen en bijval kregen.
 

Producties met Andreas Spering

Productie Functie
And you must suffer - (Seizoen 2017-2018)Muzikale leiding
And you must suffer - (Seizoen 2016-2017)Muzikale leiding
And you must suffer - (Seizoen 2015-2016)Muzikale leiding