Alexandra Oppo is een Nederlands-Italiaanse film- en- (muziek)theateractrice, gewaardeerd om haar versatiliteit en expressieve zang- en zeggingskracht.

Oppo werkte de laatste jaren o.a. samen met componist Serge Verstockt, theaterregisseur Franz Marijnen, choreografe Isabella Soupart, filmregisseurs Julie Delpy en Christophe Schrewe, showrunner Tom Fontana, en binnen Muziektheater Transparant met huisregisseur Wouter Van Looy.

Muziektheater Transparant stond mee aan de wieg van muziektheatercollectief LÂP waarin Oppo optreedt als zangeres, actrice en pianiste. Oppo zingt o.a. Eisler, Dessau en Piaf, maakte arrangementen van Schütz en Schönberg en zong de lead van de gelauwerde bewerking die de groep maakte van Patti Smith’s Gloria  (« drie akkoorden en de kracht van het woord », Smith).

Eerder dit jaar bewerkte Oppo samen met dramaturg Tobias Kokkelmans de Engelse tekst van Het Hooglied en vertolkte die in Verstockt’s grootschalige punkopera Canticum Canticorum (Champ d’Action, Muziektheater Transparant, Collegium Vocale).

In I Love My Family (2015) creëerde Oppo samen met Isabella Soupart een solo rondom haar familie’s nauwe banden met Mussolini. In Scarlatti (2014) gaf Oppo gestalte aan een driftige concertpianiste. In de serie Virgin (FR) aan een getatoeëerde taxi-chauffeuse, een aristocrate in Borgia (FR – DE – TCH), een gierige bourgeoise in Chaussée d’Amour (BE).

Oppo werkt voor film, theater en televisie in België, Frankrijk en Italië.

Productie

Functie

Muziek | Zang

Muziek | Zang

Zang | Piano