Andrea Molino (1964) trok als componist de aandacht met de video/muziektheaterproductie Those Who  Speak In A Faint Voice, een project over de doodstraf, en later met de multimediale muziektheaterprojecten Credo en Winners.

Hij was muzikaal directeur van de Pocket Opera Company in Nürnberg (1996-2007) en artistiek directeur van de muziekafdeling van Fabrica. (2000-2006). Tijdens het seizoen 2007-2008 werd  hij door Le Fresnoy in Lille uitgenodigd om als gastartiest op te treden. In 2009 was hij artistiek directeur van het World Venice Forum, waarbij hij het festival The Garden of Forking Paths  cureerde, en dirigeerde hij zijn eigen multimediaconcert  Of Flowers And Flames  voor de 25ste verjaardag van de giframp in de Indiase stad Bhopal.

Zijn laatste project Three Mile Island, over het nucleair incident in Pennsylvania ging in maart 2012 in première in het Zentrum für Kunst und Medientechnologie in Karlsruhe met de Neue Vocalsolisten Stuttgart en het Klangforum Wien. Dit project werd bekroond met de Music Theatre Now Award.

Andrea Molino is ook internationaal actief als dirigent. Hij trad op in het Sydney Opera House voor Opera Australia en het Sydney Festival, in het Teatro La Fenice in Venetië met onder meer de wereldpremière van Bruno Maderna’s Requiem, het Edinburgh International Festival, Konzerthaus Vienna, de Philharmonie Berlin, het Arts Center in Melbourne, Queensland Music Festival, Brisbane Festival en verschillende andere internationale operahuizen en –festivals.

 

Productie

Functie