Miwa Matreyek

Miwa Matreyek

Miwa Matreyek is een in Los Angeles gevestigde animator, ontwerper en performer, die als zelfstandig kunstenaar sinds 2010 de wereld rondreist.

Terwijl ze in het verleden animaties maakte op basis van collages, creëert ze nu live performances waarbij ze als schaduwsilhouet met haar animaties interageert, op het kruispunt tussen film en theater, fantasie en tastbaarheid, illusie en realiteit. Haar werk ontvouwt zich in een dromerige visuele ruimte, waarin surreële en poëtische verhalen over conflicten tussen mens en natuur met elkaar worden verweven en handmade en technologie worden gecombineerd. Ze brengt een ‘one woman show’, waaraan ze soms ook lezingen en workshops toevoegt.

Ze brengt haar interdisciplinaire schaduwperformances op animatie- en filmfestivals, in kunstmusea, wetenschappelijke musea, op technologische conferenties en aan universiteiten. Ze was in het verleden reeds te gast bij TED, MOMA, Sundance New Frontier, Lincoln Center, Future of Storytelling, Exploratorium, Adler Planetarium, ISEA conference, Meta.Morph (Noorwegen), Anima Mundi (Brazilië), Walker, Wexner, REDCAT, TBA festival en Fusebox Festival.

In 2007 behaalde ze een master Schone Kunsten Experimental Animation and Integrated Media aan het CalArts.

Miwa is mede-oprichter en medewerker van het multimedia theatergezelschap Cloud Eye Control.

Ze ontving de Creative Capital Award (2013), de Sherwood Award (2016), and Princess Grace Award (2007).

Ze maakte reeds performances in opdracht (Pop-up magazine) en werkte als video designer voor het in Austin gevestigde theatergezelschap Rude Mechs en Dance company 605 Collective uit Vancouver.

www.semihemisphere.com

 

Producties met Miwa Matreyek

Productie Functie
Harriet - (Seizoen 2019-2020)Video-ontwerp
Harriet - (Seizoen 2018-2019)Video-ontwerp