Jeroen  Malaise

Jeroen Malaise

Jeroen Malaise (°1971, Antwerpen, België) bespeelde reeds op jeugdige leeftijd verschillende klavierinstrumenten, waaronder klavichord, klavecimbel en piano.

Hij behaalde in 1996 zijn masterdiploma piano en in 2000 zijn masterdiploma klavecimbel met respectievelijk grootste en grote onderscheiding, beide aan het Brabants Conservatorium Tilburg.
Hij studeerde compositie bij Wim Henderickx en Luc Van Hove aan het Conservatorium Antwerpen en behaalde zijn bachelordiploma met grote onderscheiding. Voor barok-improvisatie bekwaamde hij zich bij Ewald Demeyere.
Jeroen werkte als pianist en componist onder meer samen met Muziektheater Transparant, Zonzo Compagnie, Theater Stap, Behoud de Begeerte en Vlaamse Dienst voor Filmcultuur. Hij is actief in verschillende ensembles en producties en zijn repertoire gaat van renaissance- tot hedendaagse muziek.
Voor Muziektheater Transparant was hij onder meer te zien in de productie Porselein, die door de cultuurredactie van De Standaard werd verkozen tot een van de beste van het jaar 2010.

Listen to the Silence van Zonzo Compagnie, over en met muziek van John Cage, speelde doorheen Europa en Canada. De productie werd bekroond met verschillende internationale onderscheidingen: in 2012 de internationale YAMA Award als meest innovatieve en creatieve muziekvoorstelling voor jong publiek en in 2013 de Europese YEAH! Award voor performance van het jaar.

In 2008 won hij de Jazz Costa Public Award (met Groove Juice Special) en in 2015 en 2017 de Cantabile Compositiewedstrijd.

Als pedagoog is hij verbonden aan de Academie voor Muziek en Woord te Borgerhout, Antwerpen.

Producties met Jeroen Malaise

Productie Functie
La voix humaine - (TRANSLAB - 2015-2016)Piano
La voix humaine - (Seizoen 2017-2018)Piano, Concept
La voix humaine - (Seizoen 2016-2017)Piano
Listen to the silence - (Seizoen 2015-2016)Piano
Porselein - (Seizoen 2010-2011)Piano