Jean Lacornerie

Jean Lacornerie

Jean Lacornerie is directeur van het Théâtre de la Croix-Rousse in Lyon waar hij een programmering opbouwt op het snijpunt van theater en muziek.

Hij kreeg een opleiding van Jacques Lassalle en is gespecialiseerd in het Amerikaanse repertoire van de 20ste eeuw en de musical. Hij heeft Franstalige versies gecreëerd van onder meer Of Thee I Sing van George Gershwin, One Touch Of Venus en Lady In The Dark van Kurt Weill, The Tender Land van Aaron Copland.

Sinds een tiental jaar werkt hij regelmatig samen met de Opera van Lyon voor wat betreft kameropera- en muziektheaterproducties.

Na de creatie van Façade: de wereld van Mata Hari, zal hij de regie verzorgen van Mozart et Salieri van componist Nikolaï Rimsky-Korsakov in de Opera van Lyon en daarna de regie van Calamity/Billy met composities van Ben Johnston en Gavin Bryars in het Théâtre de la Croix-Rousse. Deze muziektheaterproductie gaat op tournee in het voorjaar van 2018 in Frankrijk (diverse locaties), België (Brugge), Nederland (Rotterdam) en Hongarije (Boedapest).

 

 

 

 

Producties met Jean Lacornerie

Productie Functie
Harriet - (Seizoen 2019-2020)Regie | Scenografie
Façade: De laatste dagen van Mata Hari - (Seizoen 2019-2020)Regie | Scenografie
Harriet - (Seizoen 2018-2019)Regie | Scenografie
Façade: De laatste dagen van Mata Hari - (Seizoen 2018-2019)Regie | Scenografie
Calamity / Billy - (Seizoen 2018-2019)Regie
Façade: De laatste dagen van Mata Hari - (Seizoen 2017-2018)Mise-en-espace | Scenografie
Calamity / Billy - (Seizoen 2017-2018)Regie