Simone Aughterlony

Simone Aughterlony

Simone Aughterlony is een onafhankelijk artiest gevestigd in Zürich en Berlijn, waar zij overwegend werkt in dans en performance contexts.

Simone bedenkt en produceert reeds langer dan een decennium choregrafische werken. Als performer heeft zij samengewerkt met artiesten als Meg Stuart/Damage Goods, Forced Entertainment en Jorge León, Phil Hayes en anderen. In 2015 ging Supernatural, een samenwerking met artiesten Antonija Livingstone en Hahn Rowe, in première in American Realness. In datzelfde jaar werd het performance project Uni Form bedacht door Jorge León en Simone, en ging deze voorstelling in première in het Zürich Theater Spektakel. Naast een extensieve tour met deze werken, en de Biofiction Trilogy waarvan Supernatural het derde luik is, is Simone momenteel aan het werk met Jen Rosenblit voor Everything Fits in The Room, een commissie van HAU Hebben am Ufer en Haus der Kulturen der Welt.

Simone gaat in interactie met alternatieve vormen van verwantschap. In haar proces verrijzen nieuwe constellaties van familie als mogelijkheden voor herconfiguratie van een cultuur van samenhorigheid dat zowel familaire als ongekende hoeveelheden cultiveert. Haar werken zijn speels samengesteld uit representatie en saturatie, en sijpelen binnen en omarmen de fenomenologie van misverstand en het absurde. Simone benadert het performance genre als een manier om een nieuwe wereld te creëren, waarin zij de contradictie navigeert tussen de overheersing van het verlangen, en het handelingsvermogen van alle elementen.

Producties met Simone Aughterlony

Productie Functie
Mitra - (Huidig seizoen)Performer
Mitra - (Seizoen 2019-2020)Performer
Mitra - (Seizoen 2018-2019)Performer
Mitra - (Seizoen 2017-2018)Performer