Silbersee

Silbersee (tot voor kort VocaalLab) maakt zintuiglijke opera en totaaltheater met een troupe van veelzijdige performers. Artistiek leider Romain Bischoff zet artistieke samenwerkingen op touw tussen componisten, choreografen, zangers, acteurs en andere kunstenaars, van het klassieke domein tot urban culture. Daarmee is Silbersee de plek waar kunststromen uit alle windrichtingen kunnen samenvloeien.

Silbersee onderzoekt en ontwikkelt actuele vormen van opera, vanuit de overtuiging dat dit genre geen bastion van de traditie hoeft te zijn, maar kan bestaan als een zinnenprikkelende en grensverleggende theatervorm van het heden.

Naast de projecten die Silbersee zelf initieert, gaat het coproducties aan met organisaties die verwantschap voelen met de artistieke visie van het gezelschap of een beroep doen op de expertise van artistiek leider Romain Bischoff.

Silbersee bespeelt een breed spectrum van internationale podia, van schouwburgen tot kerken en van Oerol tot het Holland Festival. Silbersee werd genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2014.

Recente producties zijn DJ MOZ'ART (i.s.m. cross-over dansgezelschap ISH), Naked Lunch (i.s.m. Club Guy & Roni & Slagwerk Den Haag) en Woyzeck, een waanopera (i.s.m. Project Wildeman). 

Producties met Silbersee

Productie Functie
Een Oresteia - (Seizoen 2010-2011)Muzikale uitvoering