Eva Reiter werd geboren in Wenen. Ze studeerde blokfluit en viola da gamba, eerst aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten in Wenen en later aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze rondde beide masterstudies “cum laude” af.

Ze speelt heel geregeld concerten als soliste en treedt ook op met verschillende barokorkesten en ensembles voor hedendaagse muziek zoals Ictus, Klangforum Wien, Unidas, Elastic Band en andere. Sinds 2015 maakt ze deel uit van Ictus.

Ze sleepte heel wat prijzen in de wacht, zoals de “Publicity Preis” van de SKE, de “Förderungspreis” van de Stad Wenen in 2008, de “Queen Marie José International Composition Prize” 2008, de "Staats" toelage van de Bondskanselarij voor de Kunsten, een werkingstoelage van de "Akademie Schloss Solitude", de "Erste Bank Kompositionspreis" 2016 en andere prijzen. In 2009 was haar stuk Alle Verbindungen gelten nur jetzt een van de geselecteerde werken voor “the Rostrum of Composers” (IRC). 

Eva Reiters werk werd al opgevoerd op internationale festivals zoals Transit/Leuven, Ars Musica/Brussel, ISCM World New Music Festival Generator and Wien Modern in het Wiener Konzerthaus, MaerzMusik in Berlin, Kunstenfestivaldesarts in Brussel en andere. Zelf staat ze geregeld op de bühne tijdens vermaarde festivals voor oude en hedendaagse muziek.

Productie

Functie

Compositie