Tenor Peter Gijsbertsen studeerde cum laude af aan het conservatorium van Utrecht. Hij zette zijn studie voort bij zangleraren Dennis O’Neill en Ira Siff. Daarnaast volgde hij lessen bij Cristina Deutekom en Roberta Alexander.

Peter ontving in Glyndebourne de John Christie Award. Tevens was hij drievoudig winnaar op het Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch, ondere andere van de hoofdprijs voor Lied waarna hij met solo recitals optrad in Het Concertgebouw te Amsterdam en De Doelen te Rotterdam.

Operarollen die Peter reeds zong in Glyndebourne zijn de principal tenor in The Fairy Queen van Purcell, Lucano/Liberto in L’incoronazione di Poppea van Monteverdi, der Junge Seemann in Tristan und Isolde en The Novice in Billy Budd van Britten (ook met Brooklyn Academy of Music).

Daarnaast zong hij Tamino in Die Zauberflöte van Mozart (Opera Oviedo), Don Ottavio in Don Giovanni van Mozart (Ministry of Operatic Affairs), Gernando in L’isola disabitata van Haydn (Nationale Reisopera), Kaherdin/3de tenor in Le vin herbé van Martin (Staatsoper Berlin) en Eurimaco/Giove in Il ritorno d’Ulisse in patria van Monteverdi (Opera Keulen).

Onder het uitgevoerde concert- en oratoriumrepertoire behoren onder meer de tenorsolo’s in de Mattheus Passion van Bach (Koninklijk Concertgebouw Orkest, uitgebracht op DVD bij Art house), Kammermusik 1958 van H.W. Henze (NDR Sinfonieorchester Hamburg, uitgebracht op CD bij Wergo), Pulcinella van Stravinsky (Rotterdams Philharmonisch Orkest) en de Vigilia van Rautavaara (Groot Omroepkoor).

Peter nam al meerdere CD’s op met het label Phaedra waaronder een opname met Schubert liederen welke lovende recensies ontving. De uitgave van een CD met Strauss liederen en een met Schumann duetten (met sopraan Liesbeth Devos) worden binnenkort verwacht.

Op de agenda staan o.a. Acis in Acis and Galatea van Händel (Opéra de Fribourg), de tenoraria’s in de Mattheus Passion van Bach (Toonkunstkoor Amsterdam en -Utrecht) alsook vele recitals met diverse programma’s met onder andere de Winterreise van Schubert.