Na haar studies politieke wetenschappen aan de Universiteit van Louvain-la-Neuve, volgde ze een opleiding klassieke zang aan het Hoger Instituut voor Muziek en Pedagogie van Namen (IMEP), waar ze in 2014 met grote onderscheiding afstudeerde in de klas van Elise Gäbele, Ana Camelia Stefanecsu, Françoise Viatour en Benoît Giaux. In 2015 trad ze toe tot het “European Vocal Department” waar ze haar opleiding in de zangkunst verderzette bij Patrick Leterme en Benoît Mernier. Vervolgens trok ze voor vijf maanden naar de Verenigde Staten, waar ze zich verder vervolmaakte in de zangstudio van Mrs. Marilyn Mims in West Palm Beach, Florida en zong bij de Palm Beach Opera. In België is ze lid van de MMAcademy, de Academie voor jongeren van de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel, waar ze in 2017 laureate werd.

Raphaële nam deel aan verschillende masterclasses bij persoonlijkheden zoals Anna Caterina Antonacci, Karine Deshayes, José Van Dam, Alain Garichot, Angelika Kirchschlager, Malcom Martineau, Elena Pantrakova, Nora Gubisch, Alain Altinoglu, Georg Nigl, Sami Kustaloglu, Noëlle Barker, Margarida Natividade, Ludovic de San en Zeno Popescu. Momenteel vervolmaakt ze zich in Parijs bij sopraan Christine Schweitzer.

Raphaële won verschillende prijzen in diverse zangwedstrijden in binnen- en buitenland. In 2011 won ze de derde prijs in de wedstrijd “Les Nouveaux Talents de l'Art Lyrique” in Ans, België. In 2012 won de eerste prijs en de publieksprijs in de nationale zangcompetitie “Prix Jacques Dôme”. In 2015 won ze de eerste prijs, de publieksprijs en de speciale prijs “Eté Mosan” in de internationale zangwedstrijd “Chant Bell'Arte” in Braine-L'Alleud, België. In datzelfde jaar won ze ook de “Prix international du Festival d’Annivier” (Zwitserland).  In de Verenigde Staten won ze de eerste prijs in de “Gold Coast Chapter NATS Auditions” in Miami (Florida) en de tweede prijs in de "Southeastern United States Regional Auditions” in Deland (Florida). Recent won ze de eerste prijs tijdens het “Concours Triomphe de l'Art de Bruxelles” en de “Klassiek Centraal award”.

Raphaële houdt van de diverse stijlen binnen de zangkunst en zingt zowel bij oude als hedendaagse muziekensembles. Zo vertolkte ze recent nog de titelrol in Maria de Buenos Aires van Piazzolla met het Zvezdoliki  ensemble. Maar ze is vooral dol op opera. De laatste jaren kreeg ze kans om op de podia te  verschijnen van de Koninklijke Muntschouwburg, de Opera Royal de Wallonie, de Vlaamse Opera in België en Palm Beach Opera in Florida. Ze vertolkte Carmen in Carmen van Bizet, Prins Charmant in Cendrillon van Massenet, Zefka in Dagboek van een verdwenene van Janacek, Metella in La Vie Parisienne van Offenbach, Mrs. Baggott in The Little Sweep van Britten, Mère Jeanne de l’Enfant-Jésus in Dialogues des Carmélites van Poulenc, een Edelknabe in Lohengrin van Wagner. Ze had de kans om te werken met befaamde dirigenten zoals Alain Altinoglu, Bassem Akiki Evelino Pido, David Stern, Antonio Fogliani en Guy Van Waas, en met regisseurs zoals Ivo Van Hove, Damiano Michieletto, Olivier Py, John de los Santos, Michael De Cock en Junior Mthombeni.

Momenteel speelt Raphaële Antonia in de musical Man van La Mancha, een samenwerking tussen de Munt/La Monnaie en de KVS in Brussel. Met deze productie, zal ze op tournee gaan in België en in het buitenland tijdens dit en ook het volgende seizoen. Ze zal ook haar collega’s vervoegen van Dagboek van een verdwenene in China, Tsjechië, Italië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.