Maarten Vandenbemden

Maarten Vandenbemden

Maarten Vandenbemden (1994) kreeg op vierjarige leeftijd zijn eerste gitaarlessen van zijn vader. Dertien jaar later leidde zijn weg naar de klas van Antigoni Goni aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij momenteel de masteropleidingen Gitaar en Muziekschriftuur afrondt.

Maarten is eerste laureaat gitaar van de wedstrijd Dexia Classics 2011 en in de zomer van 2013 ontving hij de ‘Special prize for best interpretation’ uit handen van Štěpán Rak op het internationaal gitaarconcours te Kutná Hora, Tsjechië. In november 2013 mocht hij aantreden als solist in het Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo met orkest SymphoniaASSAI onder leiding van Wouter Lenaerts.

Datzelfde jaar behaalde hij het bachelordiploma gitaar met grootste onderscheiding en de bachelor in muziekschriftuur met grote onderscheiding.

In 2017 is Maarten laureaat van de eerste Honda Competition for Classical Music waarvan de finale live te volgen is op Musiq’3. Met het opnemen van de luit begint bovendien een nieuw muzikaal avontuur.

Maarten speelt regelmatig samen met Leuvense stadssopraan Noémie Schellens. Daarnaast speelt hij zowel solo als in diverse bezettingen, met bijzondere focus op het Duo Adentro dat hij samen met pianiste Saskia Van Herzeele vormt.

www.duoadentro.be

 

 

Producties met Maarten Vandenbemden

Productie Functie
Het Kanaal - (Seizoen 2017-2018)Gitaar | Luit
Het Kanaal - (Seizoen 2016-2017)Luit