Louis  Janssens

Louis Janssens

Louis Janssens (1995) studeerde in 2018 af aan de afdeling Drama van het KASK Gent. Naast het werken met Ferre Marnef binnen Desnor maakte hij op school ook verschillende solo-projecten. Zo maakte en danste hij op school de danssolo Ouvertures (2016). In 2018 maakte hij samen met Timo Sterckx zijn afstudeervoorstelling The Greatest Show on Earth. Hiervoor ontving hij de Horlait Dhapsensprijs (prijs voor afstudeerwerken). De voorstelling werd geselecteerd voor TAZ 2018.

Hij deed stage als regie-assistent bij de voorstelling MUUR van Floor van Leeuwen (Schwalbe, Lotte van den Berg ...).

Als speler was hij te zien in Villa Vivaldi van Muziektheater Transparant (2008), Pitsers van Tuning People & fABULEUS (2009) en In Koor! een coproductie tussen KASK, CAMPO & De Koe (2017).

Omdat hij het belangrijk vindt om als theatermaker ook actief betrokken te zijn bij verschillende facetten van het kunstenveld, speelde zijn werk zich de afgelopen jaren niet enkel in de repetitieruimte af. Zo sprak hij in 2012 de State of the Youth uit tijdens de opening van Het Theaterfestival. In 2019 schreef hij voor Etcetera en Rekto:Verso een artikel over het Antwerpse theaterveld en tijdens de Corona-lockdown schreef hij de open brief Over de angst om vergeten te worden, die verscheen in Etcetera en Theaterkrant. In september 2020 organiseerde hij i.s.m. d e  t h e a t e r m a k e r & Toneelhuis het event Listen to your heart, een éénmalige performance als reflectiemoment binnen het Antwerpse Love at First Sight Festival.

Producties met Louis Janssens

Productie Functie
Serenade - (Huidig seizoen)Concept | Performer
Serenade - (Seizoen 2021-2022)Concept | Performer
Serenade - (Seizoen 2020-2021)Concept | Performer