JOHN TORSO vormt het huisorkest van DE CONTORSIONISTEN (ongecontroleerde beweging voor instantmuziek en klankacrobatie) en bestaat uit een vaste kern van vier muzikanten : Geert Huybens (gitaar), Stefan Coltura (viool), Bert Bernaerts (trompet/tuba/contrabas) en Tim coenen (gitaar/electronica). Zij gaan regelmatig aan de slag met gastmuzikanten of breiden hun bezetting uit i.f.v. een of ander project.
De muzikanten zelf benoemen hun muziek als ‘instantmuziek en klankacrobatie’.Wat ze daar precies mee bedoelen wordt al snel duidelijk tijdens een concert van dit eigengereid kwartet. Ze hanteren hun instrumenten niet enkel als muziekinstrumenten maar als klankobjecten  die je op allerlei manieren tot leven kunt wekken, wat ook visueel leuke taferelen oplevert.
Gewapend met dit klankarsenaal streeft John Torso tijdens een concert naar een evenwicht tussen compositie en improvisatie, tussen muzikale rust en zinderende chaos. De muzikanten spelen eigen composities, eigenzinnige bewerkingen van bestaand muzikaal materiaal en experimenteren met diverse improvisatietechnieken om hun muziek voortdurend alert te houden. Het ene moment bijvoorbeeld hanteren ze een grafische partituur en even later dirigeert een van de muzikanten zijn collega’s met zelf uitgevonden tekens.

Productie

Functie

Compositie | Spel