Frank Wörner

Frank Wörner (°1965) studeerde muziek en zang aan de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart en oude muziek en renaissanceluit aan de Schola Cantorum Basiliensis in Zwitserland. Hij heeft een rijk klassiek repertoire.

Wörner verscheen als baszanger in klassieke opera’s in Duitsland, Italië en Zuid-Amerika en is vermaard voor zijn uitvoeringen van oratoria. De laatste jaren wordt hij steeds meer gevraagd om hedendaagse werken te vertolken.

Frank Wörner werkte samen met het Ensemble Contrechamps in Genève, Nieuw Ensemble Amsterdam, Klangforum Wien, Kammerensemble Neue Musik Berlin en Ensemble Phoenix Basel, en met componisten als Helmut Lachenmann, Karlheinz Stockhausen, Pierluigi Billone, Beat Furrer en Chaya Czernowin.

Met percussionist Michael Kiedaisch vormt Frank Wörner het Duo Ogloudoglou en met pianiste Malgorzata Waltentynowicz speelt hij samen in het Duo Parameter2.

Frank Wörner geeft ook al meerdere jaren zangles in hedendaagse muziek aan de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart en is daarnaast professor klassieke zang in Saarbrücken. Hij werd bovendien uitgenodigd voor masterclasses aan de conservatoria van Parijs, Boston, Tel Aviv, Warschau en Bazel en aan de universiteiten van Boekarest, Hannover, Karlsruhe en Graz.