Fabienne Seveillac

Fabienne Seveillac

Mezzo-sopraan Fabienne Séveillac keerde in 2011 terug naar Europa na een verblijf van vijf jaar in New York City waar ze een Master in Performance Voice behaalde aan de Brooklyn College. Ze zong er o.a. de hoofdrol in Ravel's L’enfant et les sortilèges, Arnalta in L’incoronazione di Poppea, Pierrot Lunaire, alsook verschillende creaties van jonge componisten. In 2009 kreeg ze er de Robert Starr Award voor beste interpretatie van een hedendaags werk. Ze legt zich sindsdien hoofdzakelijk toe op interpretatie en educatie van muziek uit de 20ste en 21se eeuw.

Na een master in musicologie gewijd aan György Kurtág en Samuel Beckett aan de faculteit van Tours, begon ze haar studies als zangeres in het ensemble Mikrokosmos en aan het Centre de Formation pour Jeunes Chanteurs du Jeune Chœur van het Parijse CRR. Ze werkte er met Laurance Equilbey alsook met dirigenten John Nelson en Pierre Boulez. Ze concerteerde als soliste en in kamermuziek verband op verscheidene internationale festivals en podia in Frankrijk, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Canada, Verenigde Staten, Singapore, Australië en Nieuw Zeeland.

Sinds haar terugkeer uit de Verenigde Staten was ze zangeres en co-artistiek directeur van het ensemble soundinitiative in Parijs en richtte ze HYOID op, haar eigen vocaal ensemble gericht op hedendaagse muziek. Ze werd ook uitgenodigd door ensembles Mesostics en Contrechamps, creëerde de opera La Nuits Aveugle van Santiago Diez Fischer met Le Balcon en de lied cyclus Mezza Voce van Jean-Pascal Chaigne met Les Musiciens du Parnasse. Ze concerteerde verder ook met de ensembles Insolitus, soundinitiative en HYOID op verschillende prestigieuze festivals zoals Ferienkurse Für Neue Musik in Darmstadt; Sons d’automne in Annecy; Ars Musica in Brussel; Claviers in de Pays d’Auch, Blurred Edges in Hamburg, en de Impuls Akademie in Graz.

Sinds 2014 woont Fabienne in Brussel, sindsdien ook thuisbasis van haar vocaal ensemble HYOID. Als geëngageerd pedagoge was ze recent actief in conservatoria in St Quentin en CRR in Reims, ze gaf presentaties en workshops in Australië. Ze is momenteel zang docent aan de P.A.R.T.S. school in Brussel en stem coach & outside ear (Eric Arnal Burtschy, Eleanor Bauer & Chris Peck, Ula Sickle, David Williamson).

Foto: Virginie

Producties met Fabienne Seveillac

Productie Functie
Dagboek van een verdwenene - (Huidig seizoen)Drie stemmen
Dagboek van een verdwenene - (Seizoen 2021-2022)Drie stemmen
Dagboek van een verdwenene - (Seizoen 2020-2021)Drie stemmen
Dagboek van een verdwenene - (Seizoen 2019-2020)Drie stemmen
Dagboek van een verdwenene - (Seizoen 2018-2019)Drie stemmen