of Andrew Dickinson

of Andrew Dickinson

Andrew Dickinson zingt en acteert met een overtuigende gevoelsmatige energie. Opera Magazine

De jonge Britse tenor Andrew Dickinson maakte reeds indruk in operahuizen en concertgebouwen over heel Europa met zijn charismatische podiumprésence en gevoelige muzikaliteit. Hij is geboren in Liverpool en vervolmaakte zijn studies aan de Royal Academy Opera School in 2011. Gedurende zijn opleiding won hij verschillende wedstrijden, zoals de Maureen Lehane Vocal Competition in de Wigmore Hall en de UK’s Wagner Society competition in 2014.

Bij de Deutsche Oper Berlin, waar hij sinds 2016 deel uitmaakt van het ensemble, heeft hij al verschillende rollen gezongen, zoals Truffaldino in Prokofiev’s The Love for Three Oranges, Novice in Billy Budd, Jonas in Meyerbeer’s Le Prophète (in een nieuwe productie van Olivier Py) en Da-Ud in Richard Strauss’ Die Ägyptische Helena.

Ook zong hij gastrollen als Flute in Britten’s A Midsummer Night’s Dream (Hyogo Performing Arts Center, Japan), Kaufmann in Wolfgang Rihm’s Jakob Lenz (Mozarteum Salzburg), Dancairo in Bizet’s Carmen (Scottish Opera), Tom Rakewell in Stravinsky’s The Rake’s Progress (Bury Court Opera) en Gerhard in H.K. Gruber’s Gloria - A Pigtail (Bregenz Festival). Hij zong onder leiding van dirigenten zoals Donald Runnicles, Robin Ticciati en Enrique Mazzola, en ook Vladimir Jurowski op het Glyndebourne Festival.

Hij is een graag geziene gast in concertgebouwen in Europa. Als tenor zong hij Händel’s Messiah in de Royal Festival Hall in Londen, de St. Stephen kathedraal in Wenen en de Liszt Academie in Budapest; Mozart’s Requiem in de Royal Albert Hall; en recent Britten’s War Requiem in de Dom van Berlijn. Andere recente opdrachten zijn Berlioz’s Grande Messe des Morts (Winchester kathedraal), Bach’s B Minor Mass (Bolzano), Mendelssohn’s Elijah (Amman, Jordanië) en de Matthëus Passie van Bach (Hanover).

Naast zijn opera’s en concerten, is Andrew Dickinson een enthousiaste producer van nieuwe muzikale projecten met speciale aandacht voor nieuwe concertformats waarmee hij een nieuw publiek aanspreekt. Hij enceneerde het recital The Diary… and Other Stories, gebaseerd op Janácek's Dagboek van een Verdwenene met Tsjechische instrumentale en vocale muziek. Hij creëert ook educatieve concerten en operas in het kader van het Rainhill Music Festival, een organisatie die scholen met muziekonderwijs in Liverpool ondersteunt. Daarnaast werkt hij ook mee aan Opera @ Stone, een nieuw opera- en recitalgezelschap dat samenwerkt met vluchtelingen en daklozen in Stone Brewery Berlin.

Foto: Nadja Wohleben

 

Producties met of Andrew Dickinson

Productie Functie
Dagboek van een verdwenene - (Huidig seizoen)Tenor
Dagboek van een verdwenene - (Seizoen 2020-2021)Tenor
Dagboek van een verdwenene - (Seizoen 2019-2020)Tenor
Dagboek van een verdwenene - (Seizoen 2018-2019)Tenor