Andreas Küppers

Andreas Küppers

Andreas Küppers studeerde piano en historische klavierinstrumenten, onder meer bij Wiebke Weidanz aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt, bij Jörg-Andreas Bötticher in Basel en Michael Behringer in Freiburg. Hij trad op met diverse ensembles: Akademie für Alte Musik Berlin, Freiburger Barockorchester, Balthasar-Neumann Ensemble, B'Rock Orchestra, Staatskapelle Berlin, Junge Deutsche Philharmonie, Chamber Orchestra of Europe, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en Frankfurter Museumsorchester. Hij werkt geregeld samen met Rene Jacobs als muziekassistent voor internationale barokoperaproducties. In 2014 verzorgde Andreas Küppers de muziekregie en -arrangementen voor Monteverdi's L'incoronazione di Poppea aan de Opera van Frankfurt.

Hij werkte onder meer samen met Thomas Hengelbrock, Fabio Biondi, Michael Hofstetter, Ton Koopman, Yannick Nezet-Seguin, Christophe Coin, Louis Langrée, Michael Schneider, Stephen Isserlis en Kristin von der Goltz. Hij gaf concerten in Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië, Roemenië, Litouwen, Italië en Zwitserland. Als klavecinist en muziekassistent werkte hij mee aan operaproducties aan de Staatsoper Berlin, het Theater Dortmund, het Theater an der Wien, de Opera van Frankfurt en het Staatstheater Wiesbaden. Hij doceert sinds 2006 aan de HFMDK in Frankfurt.

Sinds 2013 dirigeert hij vocale en instrumentale ensembles op het Vielklang Festival in Tübingen en coacht hij onder meer het Frankfurter Hochschulchor en het Kammerorchester Frankfurt voor diverse muzikale projecten. Met het vocaal gezelschap teatro del mondo, dat hij zelf oprichtte, gaf hij gesmaakte optredens op het Rheingau Musikfestival, de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Young Euro Classic Berlin en het RheinVokal Festival. Sinds 2014 is hij artistiek leider van de Kirchenkonzerte Karben.

Producties met Andreas Küppers

Productie Functie
Passio - (Huidig seizoen)Dirigent