Adams Mensah

Adams Mensah

Adams Adjetey Mensah (°1991) is een Ghanees-Belgische acteur, regisseur, schrijver en danser.

Hij begon zijn acteercarriere op 15-jarige leeftijd in Antwerpen, Belgie. In 2007 speelde hij mee in het theaterstuk Genesis in een regie van Greet Vissers. Sindsdien heeft hij in verschillende theaterstukken gespeeld onder andere bij Sering, Tutti Fratelli, kunstZ, Productiehuis Brabant, Lampekap, Muziektheater Transparant, Vlaamse Opera, Martha Tentatief, Madam Fortuna, …

Hij werkte samen met makers en regisseurs als Guy Cassiers, Jo Roets, Luk Nys, Michael De Cock, Sabri Saad El Hamus, Neske Beks, Franz Marijnen, Reinhilde Decleir, Bart Van Nuffelen, Leen Braspenning, Wouter Van Looy...

In 2009 stapte hij naar regisseur Greet Vissers met het idee om een dansvoorstelling rond zijn idool Michael Jackson te creëren. Dit resulteerde in de dansvoorstelling Ford Escort, die op tournee ging in Vlaanderen.

In 2011 behaalde Adams Mensah zijn diploma secundair onderwijs aan het Stedelijk Instituut voor

Sierkunst en Ambachten, en begon hij aan de opleiding Audiovisuele Kunsten aan de Luca School of Arts, campus Sint-Lukas in Brussel.

Op 9 september 2011 ging Adams Mensah’s eerste film Genade in première in Cinema-Zuid Antwerpen. Adams Mensah schreef het scenario, regisseerde de film en speelde er ook in mee. Genade is een meeslepend familiedrama over hoe ver een moeder zou gaan om haar kind te beschermen.

In 2013 begeleidde hij samen met Werner Kolf het jongerenfilmproject Stad in Beeld van kunstZ, dat resulteerde in de kortfilm De Verjaardag, vertoond tijdens het Mestizo Arts Festival 2014.

In 2014 vertrok hij naar Ghana om de documentaire Me a Belgian, My mother a Ghanaian te filmen. Een documentaire over zijn terugkeer naar Ghana waar hij zijn zieke moeder opzoekt. Tijdens het Mestizo Arts Festival 2015 werd een eerste deel getoond, op 4 februari ging de documentaire in première in Het Bos. Sinsdien werd de documentaire zowel op nationale als internationale filmfestivals vertoond.

In juli 2016 won de documentaire ‘The Special Jury Award’ en ‘The Signis Commendation’ tijdens het 19de Zanzibar International Film Festival.

 

 

Producties met Adams Mensah

Productie Functie
Het Kanaal - (Seizoen 2017-2018)Spel
Het Kanaal - (Seizoen 2016-2017)Acteur