Songs from the void

Summer School Jongerenproject van Muziektheater Transparant & DE SINGEL

Audities: 18-19 maart 2023 /  Repetities: 7-18 augustus 2023  / Voorstellingen: 19 en 20 augustus 2023 telkens in DE SINGEL

WIE ZOEKEN WE: zangers, instrumentalisten, dansers tussen 15 en 25 jaar. We staan open voor alle stijlen: klassiek, hiphop, jazz, impro, pop, … Jongeren met een bereidheid om samen een unieke voorstelling te maken. Iedereen zingt, danst, speelt mee in groep, maar altijd is er ruimte voor je eigen solo, het inbrengen van eigen ideeën, muziek en dansmoves.

WAT: Het jongerenproject van Muziektheater Transparant en DE SINGEL brengt jaarlijks een groep getalenteerde jongeren samen voor een uniek creatieproces. Vele generaties zangers, instrumentalisten en performers, ontdekten er de mogelijkheden van het theater en werd het een onvergetelijke ervaring. De kracht en het succes van het project liggen in de sterke groepsdynamiek, de kans om je individuele talent te ontdekken en te ontwikkelen, de professionele technische en productionele omkadering, maar ook de inspirerende leiding en coaching van een ervaren en gedreven artistiek team. Het leidt telkens weer tot onvergetelijke voorstellingen op één van de beste podia van het land.

Songs from the void wordt de titel van de voorstelling die dit jaar wordt gemaakt. Songs worden het vertrekpunt. Een aria, een popsong, je zelfgeschreven lied. Ze geven stem aan een groep, een zwerm van steeds van gedaante wisselende wezens, een moerassig koor, een post human collective. Inspiratie wordt gevonden in de vele alter ego’s van popsterren als Björk. Een make-up artieste gaat met jou op zoek naar je nieuwe looks, een choreograaf zorgt voor inspirerende moves en altijd is het muzikale team dat met jou werkt aan de eigen sound van de voorstelling. Soms maak je deel uit van een chaotische band of knal je eruit met je eigen solo.

We selecteren onze groep na een auditie, waarin we ons aan elkaar voorstellen. We nemen tijd om te vertellen over ons plan en geven jou de ruimte en de steun om te laten horen of zien wat je kan.

MET WIE, ARTISTIEK TEAMTimo Tembuyser– is een architect die zijn weg vindt als veelzijdige performer, theatermaker en zanger. Hij is resident bij Muziektheater Transparant, veel gevraagd als performer en maker van eigen voortellingen,  Hélène Vrijdag - is performer, schrijver, sound-designer en sopraan maakt theater vertrekkend vanuit stem, mythe en taal, op zoek naar grootse wildheid en grootse stilte. Ze vormt een duo met Timo Tembuyser.  Joffrey Anane – dansfenomeen, met roots bij LGU en thuis in underground battles, hip hop freestyle, op televisie en in het kunstcollectief Osei Bantu.  Lennert Heyndels-  bassist, synthesist and composer, lid van het duo Hi Hawaii. Winnaar van de beste jazz cd Klara 2019 en andere prijzen. Simon Segers – is naar men zegt de beste drummer van België. Speelt in bands als De Beren Gieren, Black Flower en Sylvie Kreusch, maar ook bij van Zonzo Compagnie en Muziektheater Transparant. Sara Schoon – creëert wondere werelden als kostuumontwerpster, make-up artieste en vormgeefster. 

INSCHRIJVEN VOOR DE AUDITIES doe je door dit inschrijvingsformulier in te vullen, vóór 13 maart 2023.  Voor verdere vragen contacteer gerust sebastiaan@transparant.be  Na je inschrijving sturen we je een persoonlijke opdracht voor de auditie aangepast aan wat je doet en je niveau. 

Kosten? Deelnemen aan het project is gratis. Bijdrage voor wie wil genieten van onze catering is 200 euro. Eet je graag mee, maar is het bedrag te hoog, vermeld het op het inschrijvingsformulier. We zorgen voor een oplossing.

Kom je van ver en wil je blijven slapen? Voor wie wil blijven overnachten wordt een plek in de jeugdherberg gereserveerd. 

 

Songs from the void is een TRANSLAB-project, het talentontwikkelingsprogramma van Muziektheater Transparant en maakt deel uit van de Summer School van DE SINGEL.  

Vorige edities: Labyrint, A.L.I.C.E, Les Indes Galantes,..

Dit project is veel méér dan het presenteren van een voorstelling; het is het delen van passie in allerlei vormen, creëren met vallen en opstaan, grenzen verleggen, groeien, verschillende mensen leren kennen, en momenten beleven die later vervormen in mooie herinneringen!" Emma Wils, ex-deelnemer A.L.I.C.E.