audities voor zangers en instrumentalisten van 15 tot 25 jaar

LABYRINT

Summer School Jongerenproject van Muziektheater Transparant en DE SINGEL

Onder de noemer LABYRINT duiken we deze zomer in Grieks mythologische verhalen. Van de Orpheus mythe, de dolende Odysseus tot de onfortuinlijke Ariadne. Meer dan ooit staat het project open voor divers talent, met- en zonder klassieke scholing omdat we geloven dat de kracht van het muziektheater van de toekomst juist in die openheid en diversiteit te vinden is.

Volg je lessen zang, of schrijf je je eigen nummers? Ben je een improviserend talent of zet je graag je tanden in prachtige partituren? Ben je een rapper of een componist? Een wonder met electronics of klassieke virtuoos? Er is maar een ding belangrijk in dit project; Je bereidheid om samen te creëren en de mogelijkheden van het muziektheater te ontdekken.

WANNEER:  Audities:  23/24 april én 30 april 2022, Repetities: 15 t/m 26 augustus, Voorstellingen: 27 & 28 augustus

WAAR: DE SINGEL, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

INSCHRIJVINGSFORMULIER .  Na je inschrijving sturen we je een gedetailleerde opdracht, aangepast aan je niveau, genre en instrument. De audities verlopen in een open en creatieve sfeer en zijn een fijne ontmoeting tussen jou en ons team.

KOSTPRIJS:  200 euro verplichte cateringbijdrage

WAT: Het jaarlijkse jongerenproject van Muziektheater Transparant is sinds jaren de plek waar jong muzikaal talent zich tijdens de zomer verzamelt. Vele generaties zangers en instrumentalisten zetten er hun eerste stappen op het podium en ontdekten er hun talent en passie voor opera en muziektheater. Gecoacht door een professioneel team van internationale theatermakers en muzikanten wordt tijdens een 2 weken durende stage een muziektheater voorstelling gemaakt. Het project wordt afgesloten met een voorstellingenreeks op de podia van DE SINGEL, dat het project coproduceert. Het leverde in het verleden sterke voorstellingen op en onvergetelijke ervaringen voor de participanten.

MET WIE: Dit jaar staan twee jonge makers garant voor het uitzetten van de theatrale lijnen. Het zijn Louise Bergez en Jesse Vandamme die de voorbije jaren met het collectief Camping Sunset furore maakten. Voor de muzikale leiding bouwen we verder met de Franse componist, bassist en dirigent Brice Soniano, die vorig jaar met An Pierlé het schitterende A.L.I.C.E realiseerde binnen hetzelfde project. Hij verzamelt rond zich Naomi Beeldens en Isaak Duerinck van het Antwerpse collectief Les Âmes Perdues en de Nederlandse violist, componist en improvisator Oene van Geel.

VOOR WIE: Het LABYRINT biedt toegang aan diverse PROFIELEN  (tussen 15 en 25 jaar):

Ω viola de gamba, (celtic, triple) harp, theorbo and other lutes, baroque guitar, mandoline, zither, lyre, recorder, strings

β  violin, viola, cello, double-bass, modern harp

Γ  trumpet, (soprano, alto, tenor, baryton) saxophones, trombone, euphonium, tuba, french horn, flute, alto flute, clarinet, bass clarinet, oboe, bassoon,

ϕ marimba, vibraphone, classical percussions

Δ percussions from a folkloric tradition (like indian tabla, congas, derbuka, pandeiro, repique, daf, bendir, Riq, etc), drums (jazz, rock, funk or metal)

ζ composition, singer-songwriting, rap, hip-hop, spoken words

π Voice & choir

θ Jazz musicians and improvisers 

ψ  classical guitar, classical piano, harpsichord, forte piano, organetto, bandoneon, organ, accordion

ω modular synth, keyboards, moog, fender rhodes, live electronics, other electronics related instruments

ϙ Saz, ney, bansuri, sitar or any melodic instrument from a folkloric tradition

‘Dit project is veel méér dan het presenteren van een voorstelling; het is het delen van passie in allerlei vormen, creëren met vallen en opstaan, grenzen verleggen, groeien, verschillende mensen leren kennen, en momenten beleven die later vervormen in mooie herinneringen!" Emma Wils, ex-deelnemer A.L.I.C.E.