OPROEP - JONGERENOPERA ORFEO VIAJERO

Muziektheater Transparant - deSingel Internationale Kunstcampus - Koninklijk Conservatorium Antwerpen - i.s.m. Koninklijk Conservatorium Den Haag organiseren 

een masterclass in muziektheater:

ORFEO VIAJERO een TRANSLAB muziektheaterproject met jonge zangers en instrumentalisten

De jaarlijkse jongerenopera is internationaal the place to be voor jonge zangers en instrumentalisten die onder professionele begeleiding willen proeven van de creatie van een operaproductie. Tijdens een korte maar intensieve repetitieperiode worden deelnemers geïntroduceerd in de wereld van barokmuziek en muziektheater en klaargestoomd voor een voorstellingenreeks.  Ze worden nauw betrokken bij alle aspecten van de enscenering, krijgen een intensieve training in barokmuziek en doen bovenal podiumervaring op in een professionele context. 

Dit jaar staat Claudio Monteverdi’s L’ORFEO centraal. In Luigi de Angelis’ en Hernán Schvartzman’s concept wordt voor een trip naar de onderwereld inspiratie gezocht in een Zuid-Amerikaanse metro. Publiek, zangers en instrumentalisten worden uitgenodigd op een eigenzinnige tocht in een denkbeeldige wagon.

Luigi de Angelis | regie
Hernán Schvartman | muzikale leiding
Els Mondelaers | vocal coach
Lotte Stek I kostuurms
Andrea Argentieri | regieassistent en video

Dit jaar zal de creatieperiode van 2 weken plaatsvinden voor de voorstellingen op 26-27 augustus 2017. Het thema is gebaseerd op het Barokrepertoire L'Orfeo van Monteverdi.  

Wie zoeken we nog?

- Zangers: Leeftijd 15-25 jaar : Bas (o.a. Plutone/Caronte), Alt
- Instrumentalisten: Leeftijd 15-25 jaar | Viool, Viola, Violoncello, Gamba, Blokfluit

Er is initiatie oude muziek voorzien voor instrumentalisten met moderne instrumenten  

Je kan je per e-mail aanmelden voor het project met vermelding van contactgegevens, niveau en korte motivatie + met het ingevuld inschrijvingsformulier + emailonderwerp JOP17 + filmpje (bv.youtube/vimeo).

Versturen naar: Ruth Sarens, ruth@transparant.be, tel. 0032 3 225 17 02

Creatieperiode (repetities, initiaties en meer): 14-25 augustus 2017, deSingel, Antwerpen (BE)

Voorstellingen: 26 & 27 augustus 2017, deSingel, Antwerpen (BE)

Inschrijvingsformulier: klik hier

Verblijfskost: 450 € bijdrage in kosten overnachting en maaltijden

---------------------

Samengevat: 14/08/’17 t.e.m. 25/08/’17: creatieperiode in deSingel Antwerpen, 26/08/’17 en 27/08/’17: voorstellingen in deSingel, Interesse: mail contactgegevens, niveau, korte motivatie, ingevuld inschrijvingsformulier en filmpje naar ruth@transparant.be met onderwerp ‘JOP17’