(VIDEO) AUDITIES JONGERENOPERA

'LES INDES GALANTES' - Jean-Philippe Rameau

Samengevat: 06/08/’18 t.e.m. 17/08/’18: creatieperiode in deSingel Antwerpen, 18/08/’18 en 19/08/’18: voorstellingen in deSingel, Interesse voor deelname auditie: mail contactgegevens, niveau, korte motivatie, ingevuld inschrijvingsformulier en filmpje naar ruth@transparant.be met onderwerp ‘JOP18’

Muziektheater Transparant - deSingel Internationale Kunstcampus - Koninklijk Conservatorium Antwerpen

een masterclass in muziektheater:

LES INDES GALANTES een TRANSLAB muziektheaterproject met jonge zangers en instrumentalisten

De jaarlijkse jongerenopera is internationaal the place to be voor jonge zangers en instrumentalisten die onder professionele begeleiding willen proeven van de creatie van een operaproductie. Tijdens een korte maar intensieve repetitieperiode worden deelnemers geïntroduceerd in de wereld van barokmuziek en muziektheater en klaargestoomd voor een voorstellingenreeks. Ze worden nauw betrokken bij alle aspecten van de enscenering, krijgen een intensieve training in barokmuziek en doen bovenal podiumervaring op in een professionele context.

De Franse ballet opera ‘les Indes Galantes‘ vormt het decor voor deze editie van de jongerenopera en zal dit jaar geleid worden door regisseur Luigi de Angelis, klavecinist/dirigent Korneel Bernolet en sopraan met wereldfaam Claron McFadden. Dit inspirerend team neemt de jonge generatie op sleeptouw bij de creatie van een voorstelling in deSingel/Antwerpen, die ruikt naar vermakelijk exotisme en verpakt wordt in 18de eeuwse filosofie.

Luigi de Angelis | regie
Korneel Bernolet | muzikale leiding
Claron McFadden & Myriam Arbouz   | zang coach
Annelies Decock | orkest coach
Lotte Stek I kostuums
Andrea Argentieri | regieassistent en video

Dit jaar zal de creatieperiode van 2 weken plaatsvinden voor de voorstellingen op 18-19 augustus 2018. Het thema is gebaseerd op het Barokrepertoire Les Indes Galantes van Jean-Philippe Rameau.

WIE ZOEKEN WE NOG?

- Zangers: Leeftijd 15-25 jaar | alten en tenoren

- Instrumentalisten: Leeftijd 15-25 jaar | Viool, altviool, cello, contrabas, blokfluit (barok), hobo, fagot,  klavecimbel, Slagwerk, musette, hoorn, trompet

Er is initiatie oude muziek voorzien voor instrumentalisten met moderne instrumenten.


INSCHRIJVING

Je kan je per e-mail aanmelden voor het project met vermelding van contactgegevens, niveau en korte motivatie + met het ingevuld inschrijvingsformulier + emailonderwerp JOP18 + filmpje (bv.youtube/vimeo).

Versturen naar: Ruth Sarens, ruth@transparant.be, tel. +32 3 225 17 02

Creatieperiode (repetities, initiaties en meer): 06-17 augustus 2018, deSingel, Antwerpen (BE)

Voorstellingen: 18 & 19 augustus 2018, deSingel, Antwerpen (BE)

Inschrijvingsformulier: klik hier

Inschrijvingskost 250€ (cateringkosten) + optioneel 400€ verblijfskost