Natascha Young

De Duits-Amerikaanse coloratuursopraan Natascha Young begon haar carrière als jazz- en soulzangeres. Ze trad al op met verschillende bands in de jazzclubs van Zuid-Duitsland, Chili en New York, voor ze haar muzikale studies aan de Universiteit voor Muziek in Trossingen (D) aanvatte.

In het seizoen 2012-2013 werd Young meteen aangenomen als lid van de Opera Elite Studio van het Theater van Lübeck (D), waar ze debuteerde als Lola (Cavalleria Rusticana) en ook de rollen van ondermeer eerste Blumenmädchen (Parsifal) en Princess Mi (Das Land des Lächelns) zong. In een samenwerking met het Berliner Philharmoniker vertolkte Young de rol van de Fee in Cendrillon. Andere rollen waren ondermeer Serpetta (La finta giardiniera), Serena (Porgy and Bess) en Gepopo (Mysteries of the Macabre). 

Natascha Young begon haar zangstudie bij D'Ann Ricciolini (San Francisco), vervolgens ging ze bij Professor Moldenhauer (Trossingen, Duitsland) in de leer en volgde ze ook jazzzang bij Anika Köse (Stuttgart, Duitsland). Ze voltooide haar opleiding bij Saverio Suarez-Ribaudo (München, Duitsland), Michael Temme (regisseur, Wenen), Matías Tosi (zang, Keulen) , John Norris (zang, Berlijn) en Ulrich Pöhl (hedendaagse muziek, Utrecht).

Natascha Young zingt niet alleen op de operapodia, maar treedt eveneens op als concertzangeres en in kamermuziek. Zo zong zij de sopraanpartij in de Bach Passies en de religieuze muziek van Haydn, Händel, Pergolesi, Dvorak, Rossini en Mozart. Daarnaast omvat haar repertoire musicals van Leonard Bernstein en Cole Porter en verschillende eerste opnamen van hedendaagse muziek. Young is lid van de SWR Vokalenensemble / Radiokoor van Stuttgart en VocaalLAB (Amsterdam), het vermaarde vocale ensemble voor hedendaagse muziek en uitvoeringen.