Anna Lucia Richter

Anna Lucia Richter

Anna Lucia Richter komt uit een grote en muzikale familie. Ze werd opgeleid door prof. Kurt Widmer in Bazel en studeerde cum laude af aan de Musikhochschule Köln bij prof. Klesie Kelly-Moog. Daarnaast kreeg ze les van Margreet Honig, Edda Moser, Christoph Prégardien en Edith Wiens. Ze heeft al heel wat internationale prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award.

Als concertzangeres is Anna Lucia Richter een graag geziene gast op het Lucerne Festival, waar ze indruk maakte in Mahlers Wunderhorn-liederen aan de zijde van het Luzern Festivalorchester onder leiding van Riccardo Chailly, en ook samen met Christian Gerhaher aan de zijde van het Chamber Orchestra of Europe onder leiding van Bernard Haitink. Recent concerteerde ze met het Budapest Festival Orchestra onder leiding van Iván Fischer (onder meer op de BBC Proms), met het Orchestre de Paris en de NDR Elbphilharmonie (telkens onder leiding van Thomas Hengelbrock), maar ook met de Accademia Nazionale di Santa Cecila onder leiding van Daniel Harding, het London Symphony Orchestra onder leiding van Bernard Haitink, het hr-Sinfonieorchester (Frankfurt Radio Symphony) onder leiding van Paavo Järvi en het Freiburger Barockorchester onder leiding van Jérémie Rhrorer. Haar operarepertoire omvat rollen als Ilia (Idomeneo), Zerlina (Don Giovanni) en de rollen van Eurydice/La Musica in Monteverdi’s Orfeo, in de befaamde productie van Sasha Waltz. In 2017 oogstte ze veel succes in het Theater an der Wien met de nieuwe productie die Keith Warner bracht van Elegie für junge Liebende (Hans Werner Henze), waarin ze Elisabeth Zimmer (de hoofdrol) vertolkte.

Anna Lucia Richter heeft een bijzondere passie voor de liedkunst. Ze vertolkt een breed repertoire in alle grote liedcentra, zoals de Schubertiade in Schwarzenberg, het Rheingau Musik Festival, de Heidelberger Frühling en de Wigmore Hall in Londen. Ze debuteerde in de VS met drie recitals in Park Avenue Armory in New York, waar ze werd begeleid door Gerold Huber. Tijdens een ander Amerikaans recital, namelijk in de Weill Hall in Carnegie Hall, concerteerde ze met een veelgeprezen en uitzonderlijk liedcyclusprogramma bestaande uit Eichendorff-toonzettingen en improvisaties; daarbij werd ze begeleid door Michael Gees. In januari 2019 presenteerde ze samen met Gerold Huber voor het eerst het repertoire van haar volgende album Heimweh, eerst in de Philharmonie Luxembourg en vervolgens in het Konzerthaus Dortmund. Dat laatste optreden vormde meteen het begin van een driejarige residentie als ‘Junge Wilde’ (jonge wilde).

www.annaluciarichter.com

Producties met Anna Lucia Richter

Productie Functie
Songs of Nature - (Huidig seizoen)Sopraan