Schoolproject - 4Cage: Verslag vrijdag 17 december

Dinsdag 21 december 2010

Over deadlines kan ik nu meepraten.

Terwijl we weten dat vandaag om 14.45u ten laatste de kerstmarkt start op school (en dus de DVD afgewerkt moet zijn) is er nog veel werk aan de winkel. De ingesloten boekjes moeten nog worden afgehaald, gevouwen en geniet en in de doosjes gestoken. De doosjes moeten nog worden geprijsd en de verkoopstand moet worden opgebouwd. Het live-toonmoment moet nog worden voorbereid: opstellen, repeteren, belichting… En het belangrijkste: de dvd-schijfjes moeten nog arriveren en in de doosjes terecht komen.

Sinds dinsdagavond hebben velen van ons uren arbeid gestoken in het verwerken van de ruwe beelden tot een verfijnd filmisch verslag van 35 minuten. Ik kan enkel en alleen mijn bewondering en dankbaarheid uiten voor het vele werk dat Jeroen, Hans, Kaat, Helen en Yentl hebben verricht met het monteren en branden van de beelden! Ook Haryanti en Ben hebben hun beste beentje voorgezet om van het ingesloten boekje met de getekende partituren à la John Cage een pareltje te maken.

Maar dan is er dat magische moment wanneer een volle gymzaal gefascineerd toekijkt naar een groep kinderen die onder leiding van dirigent Hans een mini-concert brengt. Sfeervol verlicht met wat spots wordt de voorheen rumoerige zaal vanzelf stil. Ik vraag me tijdens dit moment af: Wat flitst nu door de aanwezige toehoorders hun gedachten ? Wat zijn hun échte indrukken en meningen? De kinderen van hun kant geven weer het beste van zichzelf. 't Zijn toch schatten, niet? Ze nemen een beetje schuchter het applaus in ontvangst. En dan… opruimen.

Ondertussen is de kerstmarkt al over haar hoogtepunt heen. Ik zie dat de dvd goed verkocht wordt: leuk! Er staan altijd wel wat mensen met kinderen naar het tv-toetstel buiten te kijken waar de dvd continu wordt vertoond. Ik verneem van Wouter dat hij ook in de wolken is van ieders prestatie: bedankt.

Dat is twee jaar op rij dat mijn klas en Transparant van een fijne en geslaagde samenwerking kunnen spreken. De band wordt alsmaar sterker.

Ik doe mijn laatste shift in het hamburgerkraam. Hans komt nog een hapje eten. Ik zie dat hij blij is met de afloop van het project. Afloop? Goh ja, nu je het zegt : is dit nu het einde van onze samenwerking? Er wordt afgesproken om nog eens met z’n allen naar de klas te komen om het ganse project kort te evalueren met de kinderen.

Ik neem afscheid en begin mee de kerstmarkt af te breken.

Normaal eindig ik met …wordt vervolgd!

Maar ik weet niet op dat wel gepast is.

Bekijk de dvd! Hij is GEWELDIG!!!!

Meester Peter
Vierde leerjaar C

< Terug Gepost door Muziektheater Transparant (admin)
in Schoolproject