Schoolproject Bijlmer Amsterdam Pagliacci - DAG 5: Het toonmoment

Zaterdag 18 april 2015

Het toonmoment vormt het sluitstuk van een intense eerste repetitieweek. Gedurende de afgelopen 5 dagen maakten de leerlingen kennis met het fenomeen opera in al zijn facetten: van zingen in een koor, de uitwerking van de kostuums of poppen tot het voorbereiden van een choreografie. Hoewel de zoektocht naar een concrete invulling voor de opera 'Pagliacci' nog volop aan de gang is, is iedereen tevreden met de eerste fundamenten voor de openingsscène: het openingskoor. 

Het openingskoor uit 'Pagliacci' zingt een introductie van de circusartiesten maar vertegenwoordigt tegelijk ook het publiek via de zelfgemaakte poppen uit het atelier van Lotte. Hoewel het koor nog wat aan power ontbreekt, voel je dat de toon goed zit. Iedereen zingt uit volle borst. Daarna volgen de cirusacts, bij wijze van etalage van hun kunnen als circusartiesten. De acts zijn een verfijning van de presentaties die woensdag werden geselecteerd tijdens de repetitie. Humor wordt afgewisseld met spierkracht, slingerende benen en menselijke piramides. De acrobaten zijn op dreef.

Wat deze creatie zo bijzonder maakt, is dat er heel erg getracht wordt om iedereen, vanuit zijn eigen persoonlijkheid en creativitet, een plaats te geven in de voorstelling.  Of ze daarin slagen weten we pas over een aantal maanden. Ik ben nu al benieuwd naar het vervolg in juni, als we opnieuw dit jonge geweld over de vloer krijgen. Wat wordt het stil de komende weken in de Matterhorn, net nu we er gewoon aan begonnen te geraken...

< Terug Gepost door Muziektheater Transparant (admin)
in Schoolproject