Schoolproject Sint-Ritacollege - Songs of war: Levenslessen

Maandag 15 april 2013

"Toen de asielzoekers aankwamen, was ik aangenaam verrast, want hoe zeer je probeert om geen vooroordelen te hebben, je hebt toch een bepaald beeld van een vluchteling. Maar ze waren echt net zoals wij, ik had armoedig geklede mensen met  verwacht maar ik zag zelfs iemand met een chique superdry-trui. Niet dat dat van belang is maar dat beeld had ik niet voor ogen." SOFIE

 

"Na lang wachten waren Louise en ik als een van de laatste aan de beurt. We hoopten beide op een mondig persoon die ons een goed gessprek zou opleveren. Toen we toegewezen werden aan Khan, één van de asielzoekers uit Bangladesh met wie we 's ochtends het kennismakingsspel hadden gespeeld, viel er een last van mijn schouders. Toen we ons gezeteld hadden op de comfortabele matten zonder het intimiderende gezelschap van een camera werd het ijs gebroken door enkele moppen en ging het gesprek vanzelf rollen. 

 
Deze man heeft mij werkelijk ontroerd, hij had waarschijnlijk niet het gruwelijkste en ‘coolste’ verhaal van allemaal, maar hij was zo oprecht en brutaal eerlijk. Het was eigenlijk niet het verhaal van deze man dat mij het meeste bij zal blijven, maar zijn ‘levenslessen’. Regelmatig deed hij uitspraken in gehakkeld Engels die rechtstreeks uit de mond van een grote filosoof of psycholoog zouden kunnen komen.
 
Ik kan met zekerheid zeggen dat als deze man het recht had gehad op onderwijs dan was hij een groot, gerenommeerd man geworden; maar hij is nu al groot voor mij. Ik hoop dat zijn leven de goede richting uitgaat en dat hij zijn wijsheid met vele ander kan delen."
 
SOFIE
 

< Terug Gepost door Muziektheater Transparant (admin)
in Schoolproject