ILV 2011 - Brussels: DAY5/DAG5 - Gesprekken na de workshop van Marlui Miranda

Zaterdag 17 december 2011

Na de workshop van Marlui Miranda kwamen enkele deelnemers aan het woord. Klik op 'lees meer' om de gesprekken te lezen.

 

Sarah en Géraldine over de workshop van Marlui Miranda:

Sarah en Géraldine zijn beroepszangeressen. Ze geven ook lessen en workshops oa aan kinderen.Met de workshop van vandaag hebben we niet alleen een buitengewone zangeres ontdekt maar ook een boeiend muzikaal domein dat raakvlakken heeft met thema's die ons interesseren zoals traditie, communicatie en het werken met geluiden. De ervaringen tijdens deze workshop waren heel intens omdat we echt een andere kijk hebben leren ontwikkelen. We hebben ons losgemaakt van ons referentiekader.”. Sarah: “ In deze workshop gaat het over zoveel meer dan alleen zingen. Het gaat over onze roots, over onze relatie tot de anderen, over hoe we omgaan met objecten... Marlui Miranda reikt ons iets aan waardoor we niet alleen andere dingen doen maar ook heel even iemand anders zijn. Dat gevoel, die verruimde blik wil ik meenemen naar mijn eigen artistieke praktijk.”

Martine over de workshop van Marlui Miranda:

Ik heb 10 jaar stemtherapie gegeven en ik heb ook gezongen in kindertheaterstukken, dus ik heb zeker interesse in het vocale. Vroeger nam ik wel eens deel aan workshops, zo heb ik eens iets gelijkaardigs als deze workshop gevolgd bij een Ierse vrouw die werkte rond Indiaanse liederen. Mijn deelname aan deze workshop is dan ook te danken aan mijn interesse in dit onderwerp. Hetgeen dat ik speciaal vind aan deze workshop is dat het inhoudelijk ook beschrijvend is. Een voorbeeld hiervan is de manier om de stem te synchroniseren die aan bod kwam. Het intrigeert me hoe je stemmen op elkaar kan afstemmen en hoe je hiermee dan kan spelen. Ik heb dan ook veel bijgeleerd over het synchroniseren van de stem. Er zit veel meer achter dan gewoonweg zingen. Het speelse in de workshop sprak me aan. Zo heb je bijvoorbeeld het lied voor kinderen... Ik was vergeten hoe belangrijk dat het is om te spelen met klanken, zonder naar de vorm te kijken. De betekenis zit in de interactie. Ik ga deze liedjes zeker eens uitproberen met mijn zoontje en met mijn partner. Het waren zeer bruikbare oefeningen naar de toekomst toe.”

< Terug Gepost door Muziektheater Transparant (admin)
in Institute for Living Voice