Jongerenopera 'Venus and Adonis' - Dag 8: Muzikale puntjes...

Dinsdag 23 augustus 2011

Deze ochtend hebben de zangers en instrumentalisten de theaterstudio in de Singel ingenomen om zonder dansers of choreografen, “alle vocale puntjes op de ‘i’ zetten. Niet zozeer scenisch maar vooral muzikaal,” aldus zanger Nicholas Clemens die een van de Adonissen vertolkt.

Nicolas Clemens doet al sinds 2004 mee met de jongerenopera. “Elke zomer”, laat Nicolas weten, “je kan zeggen dat ik erg enthousiast ben.” Hij ziet het als “een leerproces om nieuwe dingen te leren. Ook wil ik leren hoe Nicolas Achten en Annie Frantz het project zien. “ Nicolas Clemens heeft ook andere podium ervaringen opgedaan, maar hij vindt dat hij het meest leert met Nicolas Achten. “Hij zit op dezelfde golflengte als mij op vlak van muziek. Hij weet hoe je de zang het beste naar voor brengt. Hij is nog jong, maar hij weet het gewoon al. Annie zit ook op dezelfde golflengte. Ze heeft Nicolas geleerd om te zingen.”

Vorig jaar was het een andere ervaring dan dit jaar. “Totaal anders… bij Itamar Serussi, de choreograaf, is alles nog open en losser dan vorig jaar. Er verandert nog veel. Vorig jaar hadden we alleen zangers op de scene, geen dansers en moesten we zelf meer dansen. Ik vind het leuker als er dansers bij zijn, het geeft meer energie en meer wil om mooie dingen te doen. Het geeft ook de mogelijkheid te concentreren op de muziek... Tegelijk ook veel bewegen, er is nu meer een combinatie. ”

 

Na de jongerenopera begint Nicolas Clemens ‘Lucia di Lammermoor’ van Gaetano Donizetti bij het Nationale Reisopera in Nederlandse Enschede. HIj vindt dat zijn ervaringen bij de jongerenopera van Transparant, daar een gedeelte aan te danken heeft. 

< Terug Gepost door Muziektheater Transparant (admin)
in Jongerenopera