Jongerenopera 'Venus and Adonis' - Dag 7: Samenspel

Maandag 22 augustus 2011

In de muziekstudio repeteren de instrumentalisten elke ochtend onder leiding van Marcin Lasia. In de namiddag werken ze samen met gans de groep op het podium van theaterstudio A. Ze hebben niet allemaal auditie moeten doen. Zowel blokfluitspeler Clement als cellist Nele geven toe dat ze er onmiddellijk bij mochten zijn. Het is beide hun eerste keer en ze vinden het een erg leuke ervaring.

Nele studeert op dit moment op het Lemmens maar komt binnenkort naar Antwerpen. “Als je nog nooit een opera hebt gedaan, dan is barokopera een leuk beginpunt zeker op het vlak van samenspel.” Ze leert erg veel bij. “Marcin doet het supergoed.” Ik vraag aan Clement of hij nerveus wordt hij als hij moet spelen voor een publiek. Hij geeft toe dat hij wel eens nerveus wordt als hij een solo moet doen.

Eens op het podium doet iedereen mee met de opwarming. Op zich vindt Clement het wel leuk, maar hij vraagt zich af of het wel noodzakelijk is voor een muzikant. Beniamino speelt zowel klavecimbel, orgel als blokfluit. Hij vindt de opwarming ontspannend en geeft toe “eens bewegen kan nooit kwaad.” Het is zijn derde jaar. Hij waardeert vooral het feit dat je samen 2 weken aan iets kunt werken en op het einde iets kan voorbrengen. Op andere stages is het vooral lessen volgen. 

Dat is vindt Violiste Marie Catherine ook. Ze doet al heel lang mee met de jongerenopera. Ze vindt het een van de leerrijkste stages. Vooral het feit dat de instrumentatie klassieker is geworden waardeert ze enorm. Wat Beniamino wel jammer vindt is het lange wachten tijdens het repeteren.

 

< Terug Gepost door Muziektheater Transparant (admin)
in Jongerenopera