Jongerenopera 'Venus and Adonis' - Dag 7: One-Man-Opera

Maandag 22 augustus 2011

Ik zit in de artiestenfoyer en rond de middag komen de zangers mondjesmaat binnengedropen. Een beetje verder aan tafel zijn nog een aantal oefenende zangers te horen. Ze zijn enthousiast over hun zangcoach Annie Frantz. “Het is echt wel leuk als we in de ochtend die opwarming doen”, zegt zangeres Astrid. Deborah schrijft de oefeningen op. De zangers vinden dat allemaal een uitstekend idee. Astrid licht toe: “Je zou denken dat je na de middag uitgezongen zou zijn, maar je hebt daar geen last van.”Ze hebben veel aan hun zangcoach. Deborah: “In de les gaat het veel beter dan thuis.” Dries springt in, “Thuis zit ook niemand op je te kijken en te zeggen: nu moet dat zo.”

Zaterdagavond heeft choreograaf Itamar Serussi een peptalk gegeven. “Het was nodig. Je voelde dat het het einde van de week was.”, motiveert Astrid. Dries: “Ja, ik was bijna gestopt de zaterdag” met een glimlach.

Plots meldt Deborah: “Wist je al dat Andrew zijn teen heeft gebroken?” Andrew Greenwood is de assistent choreograaf. Deborah vertelt verder: “Andrew was aan het wandelen tussen de zeteltjes en op eens stopt hij en zegt hij heel droog: ‘Fuck, I broke my toe.’ Boris is ermee naar het ziekenhuis gereden in de auto van Nicholas. Toen ze er aan kwamen was zijn kleine teen in plaats van zo, zo.” Deborah maakt een gebaar dat een kleine teen i natuurlijke omstandigheden nooit zou maken.

Astrid legt uit dat nu de eerste gewonde gevallen is, de rest gaat “vallen gelijk vliegen.”  Maar Dries weet een oplossing. “We hebben een understudy. Nicholas Achten die kan alles zingen.” De muzikale leiding krijgt nog complimenten van Astrid. “Volgens mij kan Nicholas heel die opera alleen zingen. Een one-man-opera. Hij kan zichzelf schminken en dan is het helemaal af.” “Alleen de duetjes worden een beetje moeilijk.” zegt Dries. Waar Astrid op antwoordt: “Nicholas zal daar wel iets op vinden.” 

< Terug Gepost door Muziektheater Transparant (admin)
in Jongerenopera