Jongerenopera 'Dido and Aeneas' - Dag 12: Generale repetitie

Zaterdag 18 augustus 2012

Een uur voor de generale repetitie lijkt de sfeer ontspannen. Buiten liggen enkele muzikanten in het gras. Een paar anderen lezen strips op de terrasbanken. Binnen zitten in het salon aan de loges enkel jongens onderuitgezakt in de zetel. Ze vertellen elkaar moppen, de ene mop nog straffer dan de andere. “Schrijf hierover maar niks in de blog!”, grapt iemand.

Als iedereen zijn kostuum aanheeft, stijgt de concentratie. “Belangrijk is dat ze nu het leermoment  overstijgen en zich volledig geven. Enjoy it, guys!” Dirigent Nicolas zet met zijn barokgitaar het orkest in gang, de dansers en zangers volgen. De choreografieën en zangpartijen volgen elkaar op tot plots het gordijn dat de scène indeelt niet naar meer boven gaat. Technicus Thomas komt tussen.

Daarna gaat het in één stuk verder tot de finale en de applausronde. Achteraf heel wat opgeluchte gezichten, de zangers drinken, de dansers stretchen hun spieren. De vele zang-,  musiceer- en bewegingsrepetities waren een interessant leerproces, maar hebben ook tot een gemeenschappelijk resultaat geleid. Meer van dat morgen, dan zit de zaal vol publiek...

< Terug Gepost door Muziektheater Transparant (admin)
in Jongerenopera