Jongerenopera 'Dido and Aeneas' - Dag 3

Donderdag 9 augustus 2012

“Het lukt niet! Het lukt echt niet!” Stijn klapt ontmoedigd de syllabus met zijn zangpartituren  dicht. De drie andere jongeren in de Kleine Zaal kijken verbaasd. “Tu devrais te séparer un peu du reste du groupe pour étudier ta partie et exercer jusque tu te sens à l’aise. Ca va aller, ne t’ inquiète pas.” Stijn stapt de deur uit en ik volg hem naar de artiestenfoyer.

 

Bij een tas thee legt hij uit dat hij te weinig tijd had om zich goed voor te bereiden. “De hele maand juli werkte ik als jobstudent in een tuinbouwbedrijf dat buxussen en chrysanten kweekt. De weinige tijd die ik vrij had, heb ik moeten besteden aan mijn herexamens voor school. En toen ik dan enkele dagen had om mijn zanglijnen in te studeren, ben ik ziek geworden. Twee jaar geleden deed ik ook mee aan L’ Orfeo, toen had ik vooraf een kleine week geoefend en was ik goed voorbereid.” Hij vertelt dat het wat in zijn aard ligt om te panikeren zoals daarnet, maar dat het nu alweer beter gaat. “Bedankt voor de 'chat'!”, besluit hij en vertrekt naar een volgende repetitie.   

Johanna kreeg intussen bijna iedereen over de vloer om een kostuum te passen. Ze neemt een plakboek en stapt de scène op waar alle acteurs, dansers én zangers, verzamelen. Langzaam bladert ze door het grote boek. “These images of the work of sculptress Berlinde De Bruyckere and others express the visual atmosphere that we want to create on scene. A sense of ‘unheimlichkeit’, a world of witches and sorceresses.” Johanna geeft de jongeren attributen als een gewrongen dikke dode tak, een kleed van veren en een wilde rode pruik die tot de grond reikt. Ze proberen alles meteen uit, wat leidt tot de nodige hilariteit. Dan roept Itamar hen tot de orde en gaan ze verder met de bewegingsoefeningen. Ze kruipen rond onder een zwart net dat over het podium ligt tot hij vraagt om samen “ a human Eiffel tower” te vormen. Ze klimmen op elkaar en hoe hoger de toren wordt, hoe harder hun gelach…         

 

Als ik door de gangen wandel, zie ik buiten iemand alleen in het gras zitten. Het is Stijn die zijn zangpartijen instudeert.

< Terug Gepost door Muziektheater Transparant (admin)
in Jongerenopera