Jongerenopera Canti d'Amor - DAG 6 + interview with the director

Zondag 25 augustus 2013

De eerste repetitieweek zit er bijna op. Er staan verschillende paraplu’s in de eetzaal. Sommige deelnemers komen ook zonder paraplu binnengewandeld. Nathalie huppelt drijfnat door de gangen. “Did you have a shower?”, vraag ik haar grappend. Ze lacht en geniet van haar natte lokken.

Vandaag repeteert de groep tot 17 uur en morgen zijn ze vrij. Het is tijd om de batterijen op te laden voor deel twee. Na zes dagen repeteren, twaalf uur per dag, heeft iedereen wel een rustdag verdiend. Al weet ik dat de deelnemers er nog steeds van genieten.

Aangezien de eerste week van het project erop zit, voel ik de regisseur aan de tand. Wouter Van Looy, eveneens ook de bedenker van dit project, maakt graag tijd voor een onderonsje.

“Het is verbazingwekkend hoe hard die jongeren willen werken. Ze staan echt voor alles open en komen zelf ook met ideeën af”. Wouter is twintig jaar geleden met dit project begonnen omdat er voor jongeren met een klassieke passie gewoonweg bijna geen projecten waren. “In de popwereld zijn er workshops genoeg. Maar jongeren en opera, het blijft een uniek gegeven”.  Net daarom is dit zo’n sterk project. “Vlak voor ik aan het project begin,  denk ik soms wel eens: is dit nu geen uitgemolken koe? Maar elk jaar opnieuw wanneer ik met de deelnemers en hun enthousiasme in contact kom, dan voel ik dat het een schot in de roos kan worden". 

Het interview kan je hier beluisteren 

< Terug Gepost door Muziektheater Transparant (admin)
in Jongerenopera