Tom Goossens

Tom Goossens

Tom Goossens (Dendermonde, °1994) studeerde in 2017 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van de School of Arts in Gent. Hij behaalde zijn master in Drama en leidt momenteel samen met Wouter Deltour DESCHONECOMPANIE. Hij is pas afgestudeerd, maar had tijdens zijn studies al diverse werkervaringen in het artistieke milieu. Hij werkte vrijwillig als regieassistent bij de productie Così fan tutte van Bang-up! Opera, in regie van Benoît De Leersnyder. Hij assisteerde in zijn eerste jaar Gidon Saks bij de regie van Mitridate de opera aan het Conservatorium in Gent. Daarnaast ontwikkelde hij eigen spelmethodes tijdens workshops acteren voor jongeren en operazangers. Tom deed enkele vergoede stages bij de International Opera Academy als regieassistent van Guy Joosten.

Tijdens de productie Zwanemans van hetpaleis, waar Tom ook assisteerde, bouwde hij een breder netwerk op in het Vlaamse theatercircuit. In juni werkte hij voltijds mee als regieassistent en creatief oog bij het collectieve maakproces van Onze Wederzijdse Vriend van Comp. Marius op de Zomer van Antwerpen.

Na het creëren en regisseren, produceert hij zijn masterproef Don Juan die vanaf 2017 zal reizen in Vlaanderen en Nederland.

Foto: Ellen Goegebuer

Producties met Tom Goossens

Productie Functie
Così - (TRANSLAB - 2018-2019)Concept | Regie, Tekst
Così - (TRANSLAB - 2017-2018)Concept | Regie, Tekst
Banket! (9+) - (Huidig seizoen)Regie, Bewerking