Eva Reiter

Eva Reiter

Eva Reiter werd geboren in Wenen. Ze studeerde blokfluit en viola da gamba, eerst aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien en later aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze rondde beide masterstudies cum laude af.

Ze speelt heel geregeld concerten als soliste en treedt ook op met verschillende barokorkesten (zoals De Nederlandse Bachvereniging ), met Unidas, Ensemble Mikado, Le Badinage, en met ensembles voor hedendaagse muziek (waaronder Ictus, Klangforum Wien, Trio Elastic3 en Duo Band). Ze sleepte heel wat prijzen in de wacht, zoals de “Publicity Preis” van de SKE, de “Förderungspreis” van de Stad Wenen in 2008, en de “Queen Marie José International Composition Prize” in 2008.

Eva Reiters werk werd al opgevoerd op internationale festivals zoals Transit/Leuven, Ars Musica/Brussel, ISCM World New Music Festival 2006/Stuttgart, Musikprotokoll Graz, Generator en Wien Modern in het Wiener Konzerthaus. Zelf staat ze geregeld op de bühne tijdens vermaarde festivals voor vroege en hedendaagse muziek.

Producties met Eva Reiter

Productie Functie
Mitra - (Seizoen 2017-2018)Compositie
Mitra - (Huidig seizoen)Compositie